torstai 15. helmikuuta 2018

Hurjan joukon tiikeri osa II

Ratsastaessaan Hurjassa joukossa Harvey Logan käytti useita peitenimiä Kid Curryn lisäksi kuten Frank Jones ja Tom Capehart. Logan luokiteltiin Sundance Kidin ja Harry Tracyn ohella joukkion vaarallisimpiin miehiin.

Kid Curry

Sundance Kid

Harry Tracy

On suorastaan ihme, että Butch Cassidy onnistui pitämään kuumaverisen Kid Curryn aisoissa koplan tehdessä ryöstöjään. Kid Curry, joka oli mukana lähes jokaisessa koplan ryöstössä, ei oletettavasti surmannut ainoatakaan ihmistä ryöstöjen yhteydessä. Hänen heittäessään "soolokeikkoja” asian laita oli toinen.

Butch Cassidy

Kid Curry

George Roy Hillin elokuvassa ”Butch & Kid” on kohtaus, jossa Kid Curry on piiloutunut radanvarrella olevan vesitankin sisään. Junan saapuessa täyttämään säiliöt vedellä, Kid Curry hiipii sisälle veturiin ja pakottaa kuljettajan ajamaan hitaasti eteenpäin paikkaan, jossa muut koplan jäsenet odottavat. Tarinalla on todellisuuspohja. Wagnerin lähettyvillä tehdyssä iskussa Butch Cassidy käytti tätä taktiikkaa. Curry piiloutui vesitankkiin ja pakotti veturinkuljettajan ajamaan määräpaikkaan, jossa muut konnat odottivat.

George Roy Hill

Elokuvajuliste

Tyypillinen vesitankki radan varrella lännessä.

Kun järjestysvalta lopulta onnistui murtamaan Hurjan joukon dynastian, Kid Curry saatiin kiinni Knoxvillessä Tennesseessä marraskuun 29. päivänä vuonna 1902. Vielä samana iltana odottaessaan siirtoa valtionvankilaan Kid Curry onnistui paeta kaltereiden takaa kuristettuaan ensin vartijan (muitakin versioita paosta on olemassa). Sen jälkeen tuntui, että maa nieli Kid Curryn.

Lavastettu aikalaisvalokuva

Kesäkuun 7. päivänä vuonna 1904 kolme naamioitunutta miestä ryösti Coloradossa lähellä Parachutea  Denver & Rio Grande -junan numero 5.

                                                               Parachute, Colorado


Denver & Rio Grande

Etsintäpartio jäljitti roistoja kaksi vuorokautta. Syntyneessä tulitaistelussa yksi konnista haavoittui, hän pääsi pakoon, mutta lähellä Glenwood Springsiä etsintäpartio lopulta tavoitti hänet.

Glenwood Springs

Kävi ilmi heti, ettei mies tulisi antautumaan. Kun aamu sarasti, päättivät sheriffin miehet iskeä. Pyssyt paukkuivat hetken, sitten tuli kuoleman hiljaista. Uskaltauduttuaan tarkistamaan tilannetta, lainvalvojat löysivät kuolleen miehen revolveri kädessään luodin reikä ohimossa.

Uutinen Kid Curryn kuolemasta

Aluksi uskottiin, että kuollut mies oli pikku konna nimeltä Tap Duncans. Kun etsivät tutkivat ruumista tarkemmin, huomasivat he ruumiin toisessa ranteessa vanhan ampumahaava-arven, joka sai hälytyskellot soimaan.

Tap Duncans

Voisiko kuollut sittenkin olla pelätty Harvey ”Kid Curry” Logan? Pinkertonin etsivätoimisto lähetti välittömästi Coloradoon erikoisagentti Lowell Spencen. Spence oli jäljittänyt Curry vuosia ja tavannut hänet Knoxvillen vankilassa.

Lowell Spence

Hän totesi nähtyään ruumiin, että kyseessä todellakin oli Harvey Logan. Mutta toiset paikalla olleet agentit, Canada sekä Brunazzi, väittivät ettei vainaja ollut Kid Curry, sillä he eivät olleet havainneet käsivarressa ampuma-arpea tutkiessaan ruumista.

Lehtileike Lowell Spencen antamasta haastattelusta.

Pinkertonin etsivätoimisto päätyi kuitenkin erikoisagentti Lowell Spencen lausunnon pohjalta julistamaan pelätyn ja etsityn rikollisen Harvey ”Kid Curry” Loganin kuolleeksi. Kid Curryn kansio sulkeutui.



…mutta nähtiinkö hänet sittenkin vuosia myöhemmin Patagoniassa???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti